Wij introduceren vol trots: de Air Purifier Panel

Schone lucht is misschien wel belangrijker dan ooit tevoren, zeker nu het coronavirus de wereld in zijn greep heeft. Wereldwijd groeit het besef dat niet alleen gezonde buitenlucht, maar ook gezonde binnenlucht belangrijk is. Aan de kwaliteit van deze lucht valt echter nog veel te verbeteren. Of het nu gaat om scholen, kantoorruimtes, praktijk- en wachtruimtes, hotels, restaurants, sportscholen of kinderdagverblijven: gezonde binnenlucht heeft enorm veel voordelen die niet genegeerd mogen worden.

3XL Light & Solar Solutions ondersteunt het advies van het RIVM van goede ventilatie (liefst met buitenlucht) voor de voorkoming van besmetting met COVID-19. Wij raden dit aan in combinatie met een goede luchtreiniger zoals de Air Purifier Panel.

Ventilatie is belangrijk voor het zuurstofgehalte en luchtcirculatie in een ruimte, maar om verontreiniging van binnen en buitenlucht te elimineren, is de Air Purifier Panel de perfecte oplossing.

Snel, eenvoudig en zonder verbouwing uw werkomgeving gezonder en veiliger maken?

De oplossing voor uw binnenklimaat

De Air Purifier Panel verbetert de luchtkwaliteit. Fijnstof, micro-organismen en aerosolen worden effectief behandeld, op een manier die niet schadelijk is voor de omgeving. Het is een geruisloos werkend apparaat, dat ontworpen is om 24/7 de lucht te kunnen desinfecteren. Een goede luchtkwaliteit draagt bij aan een betere gezondheid en een prettigere werk- en verblijfsomgeving. Daarom is het van groot belang.

De Air Purifier Panel luchtdesinfectie paneel verzekert een betrouwbare luchtreiniging in alle soorten ruimtes tot 75m3. Door meerdere panelen in een ruimte te plaatsen kunnen ook grotere hoeveelheden m3 gefilterd worden. De Air Purifier Panel is uitermate geschikt voor professioneel gebruik en heeft een hoge prijs/kwaliteit verhouding. De meeste luchtreinigers maken enkel gebruik van een ionisator en/of laag voltage UV lampen. Deze zijn daarom weliswaar goedkoper, maar maken de lucht veel minder goed schoon. De prijs van andere luchtreinigers die gebruik maken van meerdere technieken kunnen vaak oplopen tot duizenden euro’s. Schone lucht hoeft echter niet duur te zijn. Dat bewijst de Air Purifier Panel door de meeste kubieke meters optimaal te reinigen voor de laagste prijs.

De Air Purifier Panel werkt onder andere tegen (dieren)haren, bacteriën, virussen, fijnstof, pollen en huisstofmijt, en is ideaal voor bijvoorbeeld restaurants, hotel(kamer)s, kantoren, vergaderruimtes, sportscholen, fitnessruimtes, verpleeghuizen, scholen, kinderdagverblijven, schoonheidssalons, wachtkamers en praktijkruimtes.

Vraag een demonstratie aan

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs

Tijdens de vrijblijvende demonstratie:

 • Tonen we de Air Purifier Panel en vertellen u alles over de werking en installatie
 • Gaan we dieper in op de verwachte verbetering in luchtkwaliteit: we beschikken over recente data in scholen en de normwaarden (welke ook van tevoren zijn op te vragen)
 • Beantwoorden we al uw vragen over de hoogte van de investering en mogelijke subsidies
 • Bespreken we een eventueel vervolg: een proefplaatsing van 2 weken met een voor- en nameting van de luchtkwaliteit

  Verbeter de luchtkwaliteit met een professionele luchtreiniger

  De Air Purifier is een professionele luchtreiniger die gebruik maakt van diverse bewezen technologieën. Het apparaat zuivert en desinfecteert de lucht in een ruimte door gebruik te maken van een filter, UV-C licht, titaandioxide en ionisatie.

  Wat gebeurt er in het proces van luchtzuivering?

  De lucht wordt door een krachtige, geruisloze ventilator aangezogen en komt door een F7 filter de Air Purifier binnen. Dit filtert stof en pollen uit de lucht. Vervolgens komt de lucht in een ruimte die bewerkt is met titaandioxide, waar twee UV-C lampen van beide 40 watt de lucht desinfecteren. Onder andere virussen, schimmels en bacteriën worden hierdoor onschadelijk gemaakt. Hierna komt de lucht langs de ionisator, waardoor negatieve ionen mee de ruimte in worden geblazen. De lucht die de Air Purifier verlaat is gezuiverd en gezonder voor iedereen in de ruimte.

  1. F7 filter

  Filters zijn in te delen in verschillende klassen, die aangeven in hoeverre de filters u beschermen tegen (fijn) stof of overige ongewenste stoffen. De filter die gebruikt is in de Air Purifier is een F7 filter, waarbij de F staat voor fijnstof.

  Dit filter haalt van grof tot zeer fijne (stof)deeltjes uit de lucht. Zo filtert het onder andere (dieren) haren, grofstof en pollen, maar ook rook en uitlaatgassen. Hierdoor is de Air Purifier uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

  2. UV-C licht  

  UV-C desinfectie richt zich op het doden van micro-organismen. Onder micro-organismen vallen virussen, bacteriën en schimmels. UV-C licht tast het DNA van het micro-organisme aan, waardoor de erfelijke eigenschappen van de cel veranderen. Hierdoor kan het micro-organisme niet meer vermenigvuldigen.

  Simpel gezegd wordt het micro-organisme op deze manier gedood. Er worden tijdens dit proces geen chemicaliën gebruikt en het is niet schadelijk voor de omgeving. In de gesloten omgeving binnen de Air Purifier komt het UV licht alleen in contact met de lucht die door het apparaat komt. Eventuele vervelende geuren in een ruimte worden door dit proces geneutraliseerd.

  3. Titaandioxide (fotokatalyse)  

  De behuizing waar de UV-C lampen hun werk doen is aan de binnenkant gecoat met titaandioxide. Het titaandioxide werkt hier als fotokatalysator, wat betekent dat het titaandioxide de snelheid van de chemische reactie verhoogt dankzij de inwerking van het licht (UV-C stralen). De combinatie van een fotokatalysator met UV stralen stellen een natuurlijk oxidatieproces in werking, waardoor micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels onschadelijk gemaakt worden.

  De opbrengst van de antibacteriële werking van de lampen wordt hierdoor vergroot en de lucht die langs de UV lampen gaat wordt beter gereinigd. UV-C licht heeft op zichzelf ook al een desinfecterende werking, maar in combinatie met een fotokatalysator heeft het een nog hogere opbrengst. Dit is de reden dat deze is toegevoegd aan de Air Purifier.

  4. Ionisator  

  Ionen zijn moleculen met een elektrische lading. Het zijn (bijna) onzichtbare deeltjes die in de lucht zweven. Ionen komen veelal in de natuur voor; bijvoorbeeld bij watervallen of net na een onweersbui. Het frisse gevoel dat je dan kan hebben, wordt gecreëerd omdat er op dit soort locaties normaal gesproken volop negatief geladen ionen door de lucht zweven. In binnenruimtes, zoals scholen of kantoren, komen negatief geladen ionen minder vaak voor.

  Negatief geladen ionen houden het zuurstofgehalte in de lucht op peil, waardoor ze zorgen voor een schonere en dus gezondere lucht.

  Het aantal negatief geladen ionen wordt vermindert door luchtverontreiniging, met verslechterde luchtkwaliteit als gevolg. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn en vermoeidheid. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat er genoeg negatief geladen ionen in een (afgesloten) ruimte aanwezig zijn.

  Om deze reden bevat de Air Purifier een ionisator. Deze schiet negatief geladen ionen de lucht in om zo de positief geladen ionen te veranderen. In het apparaat wordt een negatieve hoog-spanning op een naald gezet. De ionisator brengt maar liefst 30.000 tot 180.000 ionen per seconde de ruimte in. De negatieve ionen springen van de naald en hechten zich aan de positief geladen ionen, zoals virus- sen, fijnstof en bacteriën. Met kunstmatige ionisatie wordt daardoor een herstel van de natuurlijke concentratie van negatieve ionen gecreëerd. Het voltage op de naald is hoog, maar het vermogen is laag. Hierdoor is het proces volledig veilig.

  Wat zijn aerosolen?

  Aerosolen zijn mengsels van stof- deeltjes of vloeistofdruppels in een gas, zoals de lucht. Wolken bestaan bijvoorbeeld uit kleine druppels water die rondzwerven, maar ook zweet en speeksel kun- nen tijdens het sporten of zingen als kleine druppels in de lucht terechtkomen. Niet alleen water- druppels zijn aerosolen, ook rook en fijnstof behoren hiertoe. Hierbij gaat het echter om vervuiling met vaste deeltjes.

  Fijnstof is een van de meest veront- rustende stoffen. Het is een ver- zamelnaam voor in de lucht zwevende deeltjes, die sterk kunnen variëren in grootte, samen- stelling en oorsprong. Vooral in Nederland hebben wij hier veel mee te maken, doordat we een klein land zijn met veel inwoners, wegen en industrie. Met het blote oog kun je het niet zien, maar het is overal.

  Fijnstof is zeer schadelijk als het wordt ingeademd. Het wordt beschouwd als de gevaarlijkste luchtverontreinigende stof, omdat het grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Normaal gespro-

  ken kan ons afweersysteem kleine stofdeeltjes filteren, maar tegen fijnstof is het niet opgewassen. Hierdoor kan het in de luchtwegen en longen terechtkomen en onom- keerbare schade aan richten. Zo kunnen er bijvoorbeeld stoflongen ontstaan en kan er een verband gelegd worden met hartziekten, vaatziekten en (long)kanker.

  In de media wordt momenteel veel gesproken over aerosolen en voor- zichtig het verband gelegd met de verspreiding van COVID-19 virus. Het is daarom belangrijk om de hoeveelheid aerosolen in de inge- ademde lucht te beperken.

  De unieke voordelen van de Air Purifier Panel

  Sterke UV-C lampen

  De sterkte van de UV-C lampen is hoog/hoger

  Europees product

  Ontworpen en geproduceerd in Nederland

  Stil in gebruik

  Is geruisloos door een laag aantal decibels

  Duurzaam gemaakt

  De Corona Air Purifier is duurzaam (vervangen van UV-C lamp op den duur is geen probleem)

  RVS-behuizing

  De behuizing is gemaakt van RVS (veilig en verkleurt niet door UV licht)

  Eenvoudige installatie

  Makkelijke installatie in bestaande systeemplafonds