Oude situatie (links) en Nieuwe situatie (rechts)In de mooie omgeving van recreatiepark Spaarnwoude tussen Haarlem en Amsterdam zijn de paardenbak en stallen voorzien van de laatste generatie LED. Na meer dan 23 jaar waren de oude TL armaturen in de paardenbak nodig aan vervanging toe, daarnaast voldeed het licht niet meer aan de hedendaagse eisen. Ook de stallen, die mogelijkheid biedt tot wel 80 paarden en pony’s, waren toe aan beter en nieuw licht.

In de 20 x 40 mtr paardenbak zijn alle verouderde TL armaturen vervangen door 8 stuks 3XL LED Highbay lampen in daglichtkleur.( 5500K)
Deze kleur wordt als zeer prettig ervaren door zowel ruiter als paard vooral door het scherpere contrast en geringe schaduwval op de grond.
De gemeten luxwaarden zijn verhoogd in de bak van gemiddeld 85 lux in de oude situatie naar 150 lux met led.

In de stalruimtes is retrofit (TL’s vervangen door ledbuizen) toegepast. Het grote voordeel is dat LED verlichting vergeleken met de TL niet knippert en rustgevend is voor paarden die gevoelig zijn voor TL verlichting. Het is aangetoond dat paarden rustiger gedrag vertonen met daglicht ledverlichting.

Door deze omschakeling naar LED is het onderhoud bijna nihil en de besparing meer dan 60%. Ook het risico op brandgevaar is drastisch gedaald omdat LED een zeer lage warmteafgifte heeft ten opzichte van traditionele verlichting als TL’s en gloeilampen.
Manege Spaarnwoude is dan ook zeer tevreden met deze omschakeling naar led en is helemaal klaar voor het winterseizoen.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op!

Direct een offerte aanvraag doen
Algemeen

Voor zowel onze LED-verlichting en zonnepanelen afdelingen.

Telefoon: +31(0)20 235 21 53

Mobiel: +31(0)639 11 48 38

info@3xlsolutions.nl

Ons kantoor

Wij ontvangen u graag voor een kopje koffie!

Tingietersweg 6A

2031ES Haarlem

Routebeschrijving

Laat ons bij u langs komen

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs, bel ons of laat een berichtje achter voor een afspraak.

Privacy Preference Center